*

ertsi

Vapise, vame!

Laitoin eilen Uuteen Suomeen ja vähäsen muuallekin kirjoituksen, jonka olin tarkoittanut Suomen Kuvalehteen.

Eikö mitä!

Suomen Kuvalehden päätoimittaja, hyvä ystäväni Tapani Ruokanen laittoi minulle välittömästi paluuviestin: Suomen Kuvalehti julkaisee vain Suomen Kuvalehteen tarkoitettuja kirjoituksia.

Sillä lailla!

Pitääkö tässä odottaa kokonainen viikko vain sen takia, että te siellä toimituksessa saatte sitten korkeamman omakätisesti päättää josko julkaisette jotain vai ette!

Vame, vanha media, on nykyisessä tiedotustilanteessa auttamatta menettänyt pelin.

Että kiitosta vain, Suomen Kuvalehti, terveisin Eero "Ertsi" Kavasto

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Tarja Parkkila

Tässä se oli taas hengellinen anti ja aamuhartaus hetki oikein Rovastin kirjoittamana.

Mikäs meillä on ollessa.

Taha Islam

Kyllä. Tässä näkyy kauniisti se vaatimattomuus, pyyteettömyys ja nöyryys, josta kristityt ovat kuuluisia Laosin ja Mato Grosson pimeimpiä viidakonkaistaleita myöten.

Tarja Parkkila

Tällä hetkellä mielessä pyörii erinäisiä kysymyksiä Jeesuksesta ?

Mitäpä jos nimi nasarealainen tuleekin sanasta nasiiri ?

Nasiiriksi sanottiin kolmen vuoden kokelasaikaa viettävää, Jumalalle omistautunutta henkilöä, opiskelijaa, etenkin essealaisten piirissä ja varmaan yleisemminkin juutalaisuudessa.

Nasiirin tuli muun muassa pidättäytyä alkoholista ja viinistä. Jeesus kuitenkin söi ja joi milloin kenenkin kanssa, joten hän ei oikein täyttänyt vaatimuksia.

Lisäksi merkillisellä tavalla hänet kastettiin alussa, eikä lopussa, kokelasajan päätyttyä, kuten puhdistuskaste yleensä suoritettiin.

Edelleenkin puhdistautuiskaste esim. juutalaisuuteen kääntyvien kohdalla suoritetaan opiskelujakson päätyttyä. Sen jälkeen on puhdas kuin vastasyntynyt lapsi.

Jeesuksen kohdalla kaikki jäi jotenkin nasareeni/nasiiri vaiheeseen, ja kastekin oli väärässä päässä, tarkoittaako tämä sitä, että te nasarealaiset olette ikuisia kokelaita, ette koskaan valmistu muuten kuin ihmistodistuksilla.

Käyttäjän Enologi kuva
Aki Pulli

Minua taas hermostuttaa lukea samoa juttuja eri lähteistä, joten ymmärrän Ruokasta hyvin. Mikäänhän ei estä sinua kirjoittamasta samasta teemasta eri juttuja eri näkökulmille useampaan tiedotusvälineeseen? Lukijakin kiittäisi.

Tarja Parkkila

Lisäkysymys....jos vaikka joskus saisi vastauksenkin..

Miksi meille on aina kerrottu että Jeesus asui Palestiinassa?

Jeesuksen aikana ei ollut Palestiinaa. Nimeä on ryhdytty käyttämään vasta vuoden 70 jälkeen ja akateemisina ihmisinä te toki olette tieneet, että nimi palestiina on johdannainen sanasta filistea.

Vai pitääkö meidän ajatella, että Jeesus oli filistealainen ja siinäkö syy, että evankeliumi on kaikessa vastahankaan heprealaisen Raamatun kanssa ja teki siitä vanhentuneen testamentin.

Nykyisin toki löytyy kristillisestä opista yhteneväisyyksiä essealaisina mainitun lahkon oppien kanssa ( Kuolleenmeren kirjakääröt)
sillä suurella erotuksella että essealaiset olivat kiivailijoita lain puolesta, mutta kristilliset kieltävät lain.

Pliniuksen mainitsemaa ( kristillinen perinnäisajattelu) selibaattiveljeskuntaa,( saastaiset naiset) joka olisi vetäytynyt erämaahan lainorjuutta ja naisia pakoon, ja joka ryhmä olisi kasvanut kasvamistaan, elämäänsä kyllästyneiden liittyessä heihin, kestänyt satoja vuosia syystä, että heille annettiin poikalapsia kasvatettavaksi, ei siis ole ollut olemassakaan. ( Apostoolinen veljeskunta ).

Kreikkalaisilla oli tapa, että isät antoivat poikiaan toisten kasvatettavaksi ja siitä käytetään nimitystä Pederastia.

Eero Kavasto

Aki: Olen tällä kaikella yrittänyt vain tuoda esiin sen valtavan muutoksen, jonka kourissa vame eli vanha media on somen, sosiaalisen median edäessä!

Tarja Parkkila

Miten nämä liittyvät yhteen?

Apostoli.....Apo-stoli

Apollonin STOA, ... stoa= ilmeisesti temppeli, steela on pystyssä seisova kivipaasi.

STOOLA= liina jota papit ja kuninkaalliset käyttävät.

Stoola on läntisissä kristillisissä kirkoissa erityisen hengellisen viran tuntomerkki. Pappi kantaa stolaa niskan takaa molemman olkapään yli. Diakoni kantaa stolaa yhdellä olkapäällään samalla tavalla kuin airueet nauhojaan, vasemmalta olkapäältä oikealle sivulle. Paikallisesti joissakin hiippakunnissa tehdään lisäksi ero papin ja piispan välillä siten, että piispa kantaa stolaa päät pystysuorassa asennossa ja pappi asettaa stolan ristiin rintansa kohdalla. Yleensä papit kantavat stolaa pystysuorassa asennossa.

Onko kirkko Apolloninen... Apollonin stoa. Apollonin stolinen/steelinen lyhennettty Apostolinen.

Ja mitä tekemistä tällä Apollonin teatterilla on Raamatun Jumalan kanssa.

Toimituksen poiminnat